Σε όλες τις εκπαιδεύσεις, τηρείται αυστηρά πρωτόκολλο "safe space" 


Safe space:

Ένα πλαίσιο αλληλοσεβασμού μέσα στο οποίο οι συμμετέχοντες αισθάνονται ασφάλεια αλλά και αρκετά άνετα ώστε να μοιραστούν σκέψεις κ συναισθήματα, να θέσουν ερωτήματα κ να αποκομίσουν το μέγιστο από την διαδικασία. Οι παρακάτω κανόνες εφαρμόζονται για να προστατευτούν όλοι οι συμμετέχοντες. Αν πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να τους τηρήσετε καλό θα είναι να μην προσέλθετε σε εκπαίδευση !

1. Σηκώνουμε πάντα το χέρι για να μιλήσουμε.

2. Δεν βρίζουμε και δεν διακόπτουμε.

3. Δεν ξεκινάμε συζητήσεις μεταξύ μας.

4. Δεν προσβάλουμε έμμεσα ή άμεσα.

5. Σεβόμαστε απόλυτα τη διαφορετικότητα σε οποιοδήποτε επίπεδο. Η ελευθερία λόγου δεν σημαίνει δικαίωμα για προσβολή ή πρόκληση κακού.

6. Δεν εκφράζουμε θρησκευτικές, πολιτικές , ιδεολογικές απόψεις και πιστεύω που μπορεί να προσβάλουν ή και να προκαλέσουν κακό σε άλλους. Πιο συγκεκριμένα : ρατσιστικές απόψεις ή απόψεις προκατάληψης και διάκρισης σχετικά με σεξουαλικότητα , φυλή , θρησκεία , ιδεολογία, εθνικότητα , εμφάνιση , δεν επιτρέπονται και οποίος παραβεί τον κανόνα αποχωρεί από την εκπαίδευση!

7. Ακούμε προσεκτικά και με ανοιχτό μυαλό . Δε χρειάζεται να συμφωνούμε ή να ταυτιζόμαστε , χρειάζεται όμως να σεβόμαστε !

8. Δεν κρίνουμε.

9. Προσπαθούμε να είμαστε σύντομοι κ ακριβής όταν μιλάμε .

Ανακοινώσεις- Εκπαιδεύσεις

Δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης για εθελοντές διασώστες

Νιώθοντας την ανάγκη να προσφέρω βοήθεια στους εμπλεκόμενους διασώστες της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη , θα προσφέρω δωρεάν συνεδρίες cisd ( debriefing διαχείρισης στρες κρίσιμου περιστατικού ) σε εθελοντές διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, που επιχείρησαν στο πεδίο σε συνεργασία με την διοίκηση της ΕΟΔ Μαγνησίας. Θα πραγματοποιηθούν όσες συνεδρίες κριθεί απαραίτητο. Ταυτόχρονα και ξεχωριστά από αυτό , σε όσους εθελοντές διασώστες θέλουν, θα προσφέρω δωρεάν 3 προσωπικές συνεδρίες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με κριτήριο το ποιος δηλώνει πρώτος αλλά και μετά από αξιολόγηση (triage) το ποιος επείγει ανάλογα με την ψυχολογική του κατάσταση. Οι ενδιαφερόμενοι για προσωπική συνεδρία έρχονται απευθείας σε επαφή μαζί μου. Θα τηρηθεί απόλυτο απόρρητο και δεν θα γνωρίζει κανείς για το γεγονός. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις προσωπικές συνεδρίες ελάτε σε επαφή μαζί μου με προσωπικό μήνυμα στο messenger ή μήνυμα στο 6988134848. Σας ευχαριστώ για την ανιδιοτελή προσφορά σας για την ανθρωπότητα και για αυτόν τον τόπο. Με εκτίμηση, Αρχάγγελος Κωνσταντινίδης. MSc Κλινική Ψυχολογία

Εκπαίδευση στις Ψυχολογικές Α΄Βοήθειες σε καταστροφές και κρίσεις. 

Στις 2 και 3 Ιουνίου του 2023, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στις Ψυχολογικές Α΄Βοήθειες σε καταστροφές και κρίσεις στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην Θεσσαλονίκη. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε μόνο για τα μέλη της Ε.Ο.Δ. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δ.Σ της Ε.Ο.Δ αλλά και τους εθελοντές διασώστες για την άψογη συνεργασία, τον επαγγελματισμό και τη φιλοξενία τους.

Όλο και περισσότεροι διασώστες εκπαιδεύονται στην παροχή βοήθειας γνωρίζοντας δεξιότητες και τεχνικές σε ψυχολογικό επίπεδο κατά τη διάρκεια και παράλληλα με την επιχείριση στο πεδίο. 

Η παροχή βοήθειας από διασώστες εκπαιδευμένους στις Ψυχολογικές Α΄ Βοήθειες, τους καθιστά παράγοντα που προστατεύει τους πληγέντες από πιθανά ψυχολογικά προβλήματα ή και ψυχικό τραύμα μετά από μία καταστροφή, ένα ατύχημα ή γενικευμένη κρίση.

Με εκτίμηση, 

Αρχάγγελος Κωνσταντινίδης, MSc, Κλινική Ψυχολογία

Εκπαιδευτής Ψυχολογίας Κρίσεων και Ψυχολογικών Α΄Βοηθειών Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!