ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΊΑ

 

Αρχάγγελος Κωνσταντινίδης

BSc. Counseling Psychology

MSc. Clinical Community Psychology


Ψυχοθεραπευτής, εκπαιδευτής σε θέματα ψυχολογίας κρίσεων

Ονομάζομαι Αρχάγγελος Κωνσταντινίδης και προσφέρω ποιοτικές υπηρεσίες ψυχοθεραπείας . Το 2008 αποφοίτησα από πρόγραμμα του Teesside University, U.K με σπουδές στην συμβουλευτική ψυχολογία και με τίτλο BSc. (Hons) in Counselling Psychology, με άριστα και κέρδισα πλήρη υποτροφία για συνέχιση σπουδών σε μεταπτυχιακό επίπεδο από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Έκανα την πρώτη μου πρακτική στο κέντρο υποδοχής και υποστήριξης προσφύγων «κοινωνική αλληλεγγύη» στη Θεσσαλονίκη, στο τμήμα κοινωνικών υπηρεσιών.

Παρακολούθησα και παρακολουθώ διαλέξεις και σεμινάρια πάντα στο πεδίο της ψυχικής υγείας και της ψυχοθεραπείας, όπως συμβουλευτική ζευγαριών, ψυχοθεραπευτικές τεχνικές, προσεγγίσεις κλπ. Έκανα αρκετές ώρες προσωπικής ψυχοθεραπείας ως θεραπευόμενος.

Το 2009 εκπαιδεύτηκα στις πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας στο Vancouver του Καναδά από την Alberta Health Services.

Ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές το 2014, με τίτλο MSc. in Clinical Community Psychology, εξειδίκευσης στην Κλινική κοινοτική Ψυχολογία με έπαινο. Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού μου εκπαιδεύτηκα στην Οικογενειακή Συστημική Θεραπεία και στην Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία. Ολοκλήρωσα τη δεύτερη πρακτική μου υπό εποπτεία στο κέντρο ψυχοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Θεσσαλονίκη. To 2024 ολοκλήρωσα επτάμηνη εξειδίκευση στην ψυχοτραυματολογία και στα θέματα απώλειας και πένθους, σε πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχω υπηρετήσει την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Κεντρική διοίκηση, Θεσσαλονίκη) ώς εθελοντής διασώστης με εξειδίκευση στις Α' Βοήθειες, την ασφάλεια, τις Μαζικές Καταστροφές και τις Ανθρωπιστικές αποστολές για 5 χρόνια, λαμβάνοντας μέρος σε δεκάδες ασκήσεις και εκπαιδεύσεις καθώς και αποστολές στο εξωτερικό όπως στο σεισμό και τσουνάμι του 2004 στην Ινδονησία και το σεισμό του 2006 στο Κασμίρ του Πακιστάν. Έχω λάβει μέρος σε διεθνή άσκηση και εκπαίδευση αντιμετώπισης σεισμικών καταστροφών, του INSARAG των Ηνωμένων Εθνών ώς αρχηγός αποστολής, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Διετέλεσα υπεύθυνος εφημεριών για τους διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην Γ' Χειρουργική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ για δύο χρόνια.

Αργότερα, παρέδωσα πολλές διαλέξεις και εκπαιδεύσεις με θέμα την διασώστικη ψυχολογία, την ψυχολογία κρίσεων και τις Ψυχολογικές Πρώτες Βοήθειες σε διάφορα πλαίσια.

Το 2015, πήρα μέρος σε αποστολές πολλαπλού χαρακτήρα για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση στην Ειδομένη Κιλκίς, ως επικεφαλής κλιμακίου ομάδας εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας και ως παροχέας Ψυχολογικών Πρώτων Βοηθειών αλλά και γενικός συντονιστής πεδίου.

Τώρα συγκεντρώνομαι στην παροχή ποιοτικών ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών, προσπαθώντας να αναπληρώσω στο μέτρο του δυνατού το κενό που δυστυχώς υπάρχει στο πεδίο αυτό.

Για περισσότερες πληροφορίες για εμένα ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.etherapy.gr/


Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!