Οι εκπαιδεύσεις

2022-03-22

Οι εκπαιδεύσεις σας μαθαίνουν δεξιότητες αλλά και γνώση ώστε να είστε σε θέση να βοηθήσετε κάποιον που βρίσκεται σε ψυχολογικά άσχημη κατάσταση ή αναπτύσσει πρόβλημα ψυχικής υγείας.

Ενώ οι περισσότεροι μας από εμάς γνωρίζουμε αρκετά πράγματα για την υγεία και την υγιεινή, έχουμε ελάχιστες γνώσεις για την ψυχική υγεία. Στην εποχή μας όμως είναι απαραίτητο να έχουμε τουλάχιστον βασικές γνώσεις για την ψυχική υγεία και την ψυχολογική υγιεινή μας! Δυστυχώς η συχνότητα και η ποιότητες των προβλημάτων ψυχολογικής φύσης αυξάνονται και γίνονται σοβαρότερα. Το τελευταίο ισχύει ακόμη περισσότερο μετά τη γενικευμένη κρίση covid και τα σχετικά μέτρα. Εν μέρη η έλλειψη ψυχολογικής παιδείας ευθύνεται για αυτό.

Συμμετέχοντας σε εκπαίδευση Ψ.Π. Βοηθειών, θα αποκτήσετε σημαντικές γνώσεις και για την ψυχική υγιεινή και θα νιώσετε πιο ενδυναμωμένοι και καλύτερα εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσετε τα δύσκολα της ζωής, ενώ μπορεί ακόμη και να σώσετε μια ζωή!

Υπάρχουν 2 διαφορετικά εκπαιδευτικά εργαστήρια που μπορείτε να παρακολουθήστε:

Ψυχολογικές Πρώτες Βοήθειες σε κρίσεις και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης


Αυτή η εκπαίδευση είναι μοναδική του είδους της στην Ελλάδα και αφορά στην παροχή Ψ.Π. Βοηθειών σε κρίσεις και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και απευθύνεται πρωτίστως σε κυβερνητικές και μη κυβερνητικές διασωστικές, ανθρωπιστικές ομάδες ή οποιασδήποτε εμπλεκόμενης ομάδας, οργανισμού ή υπηρεσίας, στην αντιμετώπιση κρίσεων και εκτάκτων αναγκών.

Στις προηγμένες χώρες και τις υπηρεσίες τους η παροχή Ψ.Π. Βοηθειών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πρόληψης, αντιμετώπισης και διαχείρισης κρίσεων όλων των ειδών. Μέσω της εκπαίδευσης θα μάθετε πως ακριβώς γίνεται η παρέμβαση στο πεδίο, βήμα, βήμα για την άμεση, πρώτη ανακούφιση των επιζώντων και τη διατήρηση της καλής ψυχικής κατάστασης των εμπλεκόμενων στην αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης.

Οι επιστημονικές έρευνες χωρίς εξαίρεση έχουν δείξει ότι οι επιζώντες που έλαβαν Ψ.Π.Βοήθειες μετά από κάποιο συμβάν, είχαν αργότερα χαμηλότερα επίπεδα stress, καλύτερη επανείσοδο στην καθημερινότητα και χαμηλότερα ποσοστά εμφάνισης ψυχολογικού προβλήματος ή διαταραχής.


Γενικές Ψυχολογικές Πρώτες ΒοήθειεςΗ εκπαίδευση στις Γενικές Ψ.Π.Β, απευθύνεται σε όποιον θέλει να αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες για παροχή σωστής βοήθειας σε οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή της ζωής, μέσα σε οποιοδήποτε πλαίσιο ή κατάσταση, με το να συμπαρασταθεί, να δώσει πληροφορίες και να αποτρέψει τη χειροτέρευση της κατάστασης του ατόμου που βοηθά.

Για παράδειγμα θα μάθετε πως αντιμετωπίζετε κάποιον που είναι πολύ ταραγμένος είτε λόγω συναισθηματικής φόρτισης, είτε επειδή είναι υπό την επήρεια αλκοόλ ή πιθανόν να παθαίνει κρίση πανικού.

Να σημειωθεί ότι και στις δύο εκπαιδεύσεις οι συμμετέχοντες θα διδαχτούν τεχνικές μεταξύ των οποίων και της "σταθεροποίησης" ταραγμένου ατόμου.

 Βασικές πληροφορίες για την διαδικασία

Η εκπαίδευση είναι έντονα διαδραστική, με χαρακτηριστικά work shop. Όλοι οι συμμετέχοντες παροτρύνονται να πάρουν μέρος σε ασκήσεις, συζητήσεις, παίξιμο ρόλων, και υποχρεωτικά να συμπληρώσουν κάποιες γραπτές ασκήσεις και ερωτηματολόγια. Στο τέλος κάθε εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες συμπληρώνουν μία αξιολόγιση με ερωτήσεις γνώσεων απο το περιεχόμενο της εκπαίδευσης.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!